Afbeelding invoegen
 
 
 
 
muizentocht Geertruidenberg
 
 
de muizentocht Geertruidenberg wordt u gratis aangeboden
door Gemeente Geertruidenberg
en is geschikt voor
jonge kinderen
Wat moet je doen?
 
Bij één van de volgende adressen kun je een amulet en een stickervel ophalen. Deze heb je nodig om het muizenspel te kunnen spelen.
  • ToDaze conceptstore, markt 3
  • Bergsch Backhuys, markt 7
  • Spullekes, markt 37
  • VVV Geertruidenberg, markt 46

 
Iedere muis heeft zijn eigen stekkie. Door de app te starten ga je op zoek naar alle muizen. Bij elke plek staat een bord. Op het bord staat in elk geval iets leuks om te spelen, iets over vroeger en een cijferpuzzeltje om te weten welke sticker je waar op je amulet moet plakken. In je amulet zit een gaatje en er staat een rood pijltje op je amulet. Als je je amulet op de juiste manier op het bord houdt verschijnt er een cijfer in het plaatje. Dit is de plek waar je de muis van die speelplek op je amulet moet plakken. In het parkje aan de Academielaan zijn letters verstopt. Wat je daarmee moet doen, staat op het bord bij het vlot in dit parkje. Met een volgeplakt amulet kun je weer naar één van de genoemde adressen voor je muizenzoekersoorkonde.
 

 
 
 Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
  Met de muizentocht app word je langs een route geleid. Loop hierbij in de richting die de pijl aanwijst als je de telefoon recht voor je houdt. Let tijdens het lopen goed op of je de muis vindt. Op het moment dat je in de buurt van de muis komt ga je al een geluid horen dat met deze muis te maken heeft. Zet daarom ook je media geluid aan. Als je denkt dat je de muis gevonden hebt, druk je op de "hier is het knop".
Als je de muis gevonden hebt krijg je meer informatie over de muis. Als je het gelezen hebt en het spelletje hebt gespeeld zodat je weet waar je je sticker moet plakken kun je verder gaan zoeken naar de volgende muis.
 

  Afbeelding invoegen
 
 
 
 
 
 
 


 
Voordat u start;
 
navigeren
Niet elke telefoon is geschikt voor het spelen van de muizentocht. Dit heeft te maken met de navigatie mogelijkheden op het toestel. Om te bepalen of het toestel geschikt is raden wij aan om de muizen app te downloaden en het toestel te kalibreren. Na de kalibratie kunt u zien of het kompas in de app steeds naar het noorden blijft wijzen. Een beschermhoes om je telefoon zou een goede kalibratie kunnen verstoren. 


 
 

     Afbeelding invoegen
  Deze app is voorzien van geluidsfragmenten. Zet daarom je media geluid aan.

 
 
     Afbeelding invoegen   Doordat tijdens de tocht je navigatie veel energie vraagt is het van belang met een opgeladen telefoon te starten aan de tocht.
Sluit openstaande applicaties af om hiermee ook je accu te sparen.