een meer dan mooie stadswandeling door de enige echte Oranjestad
 
"Buren"
 
Buren is een oude vestingstad aan wie in 1395 door Graaf ridder Allard, heer van Buren en Beusichem stadsrechten verleend werden. De vestingwerken zoals u deze zal aantreffen tijdens de GPS wandeling, zijn nog grotendeels intact. Zo treft u nog wallen, muren en één stadspoort. Deze stadspoort is bekend als de Culemborgse- of Huizenpoort.Buren mag zich met trots Oranjestad noemen, vanwege de band met de koninklijke familie. Willem van Oranje trouwde hier in 1551 met Anna van Buren. Prinses Beatrix en koning Willem-Alexander zijn hierdoor gravin en graaf van Buren. Tijdens de wandeling treft u ook nog de korenmolen op de wallen. Deze molen draagt dan ook de toepasselijke naam De Prins van Oranje. In Buren heeft ook "het Huis Buren” gestaan wat een van de grootste kastelen van Nederland is geweest. De laatste bewoner van dit kasteel was Frederik Hendrik, prins van Oranje.De stad Buren kent ruim 100 rijksmonumenten en 55 gemeentelijke monumenten en een deel van Buren heeft een beschermd dorpsgezicht. Maak u daarom op voor een mooie stadswandeling en waant u zich in oude tijden!
 
 
Afbeelding invoegen     
 
 
  
 

Afbeelding invoegen
  Met behulp van een GPS loopt u de stadswandeling. Onderweg treft u authentieke panden en grotendeels intacte vestingwerken aan. 
Hier..... waar ooit de Prins van Oranje zijn kasteel bewoonde loopt u in zijn voetsporen.
Je herkent Buren direct als je er binnenkomt door de aanwezigheid van stadsmuren, wallen en grachten. Het heeft vele monumentale panden en is rijk aan historische gebouwen. Tijdens de wandeling bezichtig je onder andere het prachtige weeshuis, een poortgebouw, stadspompen, een prachtige kerk, een synagoge, oude kanonnen en gezellige winkeltjes en restaurants. Een van de pronkstukken mag tijdens de wandeling niet ontbreken; de molen "de Prins van Oranje” en de fundamenten van het oude kasteel dat ooit in Buren heeft gestaan.


Deze bijzondere stadswandeling wordt verzorgt door de Pannekoekenbakker in Buren.
Hier wordt u ook onthaald en kunt u in het gezellige pand of terras nagenieten.

De stadswandeling is bijzonder omdat de GPS uw gids is en u zelf het tempo kan bepalen.  
Vergeet niet te vragen naar het Stadswandeling Doe boekje. Zo is er voor jong en oud ook nog wat te speuren onderweg.
Deze stadswandeling is uitermate geschikt voor grote en kleinere groepen van jong tot oud.
 
 

 voor meer informatie of contact 
         Reserveren / Contact
 
 Afbeelding invoegen